بازاریابی Omnichannel چیست؟ چه تفاوتی با بازاریابی چند کاناله دارد؟

اشتراک گذاری

بازاریابی Omnichannel یک استراتژی است که به مشتری تجربه کاملاً یکپارچه از اولین نقطه تماس تا آخرین تجربه ارائه می دهد. این بدان معناست که مهم نیست مشتری برای ارتباط با یک نام تجاری از چه کانالی استفاده می کند، این کانال یک پیام مرتبط و سفارشی برای آن مشتری ارائه می دهد.

بازاریابی Omnichannel

در سال ۲۰۱۹ هفت روند در دیجیتال مارکتینگ مورد توجه قرار گرفته که یکی از آنها Omnichannel Marketing است.

“Omnichannel” اصطلاحی است که جزو روندهای بازاریابی دیجیتال و در سال ۲۰۱۹ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بهترین راه برای درک omnichannel مقایسه آن با اصطلاح “چند کاناله” است.

بازاریابی Omnichannel یک استراتژی است که به مشتری تجربه کاملاً یکپارچه از اولین نقطه تماس تا آخرین تجربه ارائه می دهد. این بدان معناست که مهم نیست مشتری برای ارتباط با یک نام تجاری از چه کانالی استفاده می کند، این کانال یک پیام مرتبط و سفارشی برای آن مشتری ارائه می دهد.

در یک استراتژی بازاریابی چند کاناله ، شما می توانید نقاط تماس مختلفی در بازاریابی (Touchpoints) تنظیم کنید بطوریکه تقویت کننده هم بوده و خرید را برای مشتری تسهیل کنند. به عنوان مثال ، شما ممکن است از رسانه های اجتماعی به عنوان یک کانال برای جذب بازدید کنندگان به وب سایت و از ایمیل به عنوان کانالی برای هدایت و پرورش مشتریان استفاده کنید.Omnichannel مشابه است اما جهانی تر.

فرم ترکیبی ، “Omni” به معنای “همه” ، “همه چیز” یا “از هر راه یا مکان” است. به عبارت ساده ، یک استراتژی بازاریابی omnichannel به معنای ایجاد نقاط تماس بازاریابی ای است که در تمامی کانالهای موجود با هم کار می کنند. حداقل در تمام کانالهایی که مشتریان از آن استفاده می کنند نقاط لمسی ثابت و سازگار ایجاد می شود.

بیشتر مشاغل از شبکه های اجتماعی، جستجو و ایمیل به عنوان کانال های بازاریابی استفاده می کنند. اگرچه طبق نظرسنجی Clutch از بازاریابان، شبکه های اجتماعی هنوز برترین کانال بازاریابی دیجیتال هستند، اما مشتریان (به ویژه مصرف کنندگان) دیگر فقط ازطریق اظهار نظر در پست های فیس بوک با برند های تجاری درگیر نیستند.

کانالهایی که باید در خصوص آنها تحقیق و سرمایه گذاری نمود

  • فیلم های زودگذریا  Ephemeral video (مانند داستانهای فیس بوک و اینستاگرام)
  • پادکست ها
  • اپلیکیشنهای تلفن های هوشمند
  • پخش زنده
  • چت زنده
  • پیامک
  • انتشارات روابط عمومی و مطبوعات
  • تبلیغات آفلاین (که در حال بازگشت هستند)
  • ایمیل مستقیم (آن نیز باز می گردد)
  • رویدادهای آفلاین
  • Chatbots و دستیاران مجازی

همه این کانالها می توانند استراتژی بازاریابی موجود را تقویت کنند.

Omnichannel مخصوصاً برای تجارتهایی که با مصرف کننده سروکار دارند بسیار حائز اهمیت است. چراکه ۷۰٪ مصرف کنندگان از سه کانال یا بیشتر برای تحقیق در خرید استفاده می کنند. یک استراتژی omnichannel بهترین راه شرکت برای ساخت یک تجربه مشتری منحصر بفرد برای مشتریان است.

 مثالی از بانک مرکزی آمریکا

با استفاده از برنامه رایگان گوشی های هوشمند بنام  BofA ، مشتریان این بانک می توانند همه کارهای بانکی خود را در حین حرکت نیز انجام دهند. دستیار مجازی “اریکا” حتی می تواند به سوالات مشتری پاسخ دهد و به مشتریان در تصمیم گیری های مالی کمک کند.

بانک مرکزی آمریکا مطالب مفیدی را به مشتریان موجود از طریق ایمیل، اپلیکیشن و وبسایت خود ارائه می دهد. آنها همچنین پیشنهادات مربوط به محصولات جدید را از طریق ایمیل مستقیم و همچنین اپلیکیشن خود ارسال می کنند.

Omnichannel فقط برای ایجاد بیزنس جدید مطرح نیست بلکه یک استراتژی لازم برای ایجاد یک تجربه مثبت مشتری است که باعث افزایش نرخ نگهداری مشتری می شود.

طبق اعلام گروه Aberdeen، شرکتهایی که دارای استراتژی بازاریابی  Omnichannel قدرتمندی هستند ،سالانه ۹.۵ درصد افزایش درآمد سالانه را تجربه کرده و به طور متوسط ​​۸۹ درصد از مشتریان خود را حفظ می نمایند.

تفاوت بین بازاریابی Multichannel و Omnichannel چیست؟

در بازاریابی چند کاناله ، برند در مرکز استراتژی قرار دارد، با یک پیام استاتیک که به هر کانال ارسال می شود. در بازاریابی omnichannel ، مشتری در مرکز استراتژی قرار دارد که هر کانال با رفتار مشتری مطابقت دارد.

بازاریابی چندکاناله اولین و قدم متداولی است که برند ها در حال حرکت به سمت بازاریابی omnichannel برمبدارند، عمدتاً به این دلیل که اجرای آن سریع و بسیار آسان تر است.

Multichannel vs Omnichannel

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.