اینفلوئنسر کیست؟ اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

اشتراک گذاری

اینفلوئنسر(Influencer) کسی است که طی مدتی طولانی و با انتشار محتوای مفید شخصیت آنلاین قابل قبولی را برای خود ساخته و پتانسیل تاثیرگذاری بر نظرات و رفتار مخاطبان را دارد. به فرآیند جلب اعتماد مخاطبان یک اینفلوئنسرو تبدیل ایشان به مشتری از طریق نظرات او، اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی با افراد تاثیرگذار می‌گویند.

اینفلوئنسر

محتوای منتشرشده از سوی اینفلوئنسر یا بلاگر یک محوریت مشخص (سبک زندگی، آشپزی، مد، سفر، پزشکی و …) دارد و نظراتش در آن حوزه برای دنبال‌کنندگان قابل احترام و اطمینان است.

در دهه گذشته، عرصه بازاریابی اینفلوئنسری فقط به افراد مشهور و چند وبلاگ نویس اختصاصی محدود می شد اما در حال حاضر میبینیم که اینفلوئنسرها افزایش پیدا کرده اند و حتی بازار را اشباع کرده اند و بعضی از آنها درگیر کلاهبرداری شده اند! اگر قبلاً در زمینه بازاریابی اینفلوئنسری تحقیق کرده باشید، ممکن است به اطلاعات متناقضی رسیده باشید، با توصیه هایی مثل اینکه باید از اینفلوئنسرها استفاده کنید یا آنها برای رشد ضروری نیستند مواجه شده اید.

در اصل بازاریابی اینفلوئنسری نوعی بازاریابی در رسانه های اجتماعی است. برای تأیید و معرفی محصولات و.. از اینفلوئنسرها و افرادی که دارای اقبال ویژه اجتماعی هستند و به عنوان متخصص در حوزه خود شناخته شده اند استفاده می شود. بازاریابی اینفلوئنسری به دلیل اعتماد بالایی که اینفلوئنسرها از طریق دنبال کننده های خود ایجاد کرده اند واقعا کار می کند و توصیه های آنها به عنوان نوعی اثبات اجتماعی برای مشتریان بالقوه برند ارائه می شود.

دختر اینفلوئنسر

اینفلوئنسرها، ستاره‌های دنیای مجازی هستند. افرادی که ممکن است در زندگی واقعی شناخته شده نباشند، اما نام آنها در دنیای مجازی شناخته شده و عده زیادی به خاطر سبک زندگی، اعتقادات و…، دنبال‌کننده ماجرایی هستند که این افراد برای آن‌ها تعریف می‌کنند. یک اینفلوئنسر می‌تواند متخصص رسانه، تحلیلگر صنعت یا فرد عادی جامعه باشد که تعداد فالوور و engagement مطلوبی دارد.

اینفلوئنسر مارکتینگ(Influencer Marketing) چیست؟

به فرآیند جلب اعتماد مخاطبان یک اینفلوئنسر (بلاگر) تبدیل ایشان به مشتری از طریق نظرات او، اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی با افراد تاثیرگذار می‌گویند. در واقع در این فرآیند پیام برند مشخصی از طریق یک منبع مورد اعتماد و مورد علاقه به مخاطبان ارائه می‌شود. این مدل بازاریابی مدت زیادی نیست که در بین بازاریابان مطرح شده اما در همین مدت کم، نتایج شگرف آن سبب شده است که به یک بخش مهم در مجموعه فعالیت‌های بازاریابی دیجیتال تبدیل شود و در حال حاضر، بسیاری از برندهای ایرانی نیز بخشی از بودجه‌ی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی خود را به این مدل اختصاص داده‌اند.

بازاریابی اینفلوئنسری یک روش خاص و نوظهور در بازاریابی است که در حال حاضر درطیف وسیعی از صنایع بکار میرود.  این تاکتیک به شرکتها اجازه می دهد تا محصولات  خود را با روشی متفاوت و مؤثرتر از سایر فرم های تبلیغاتی پولی تبلیغ کنند. برخی برندها خصوصا در صنعت زیبایی با پرداخت مبالغی به افراد مشهور برای ترویج محصولاتشان از طریق سکوهای رسانه اجتماعی مانند اینستاگرام ، موفقیت شبانه تجربه کرده‌اند. این تاکتیک که معمولاً “بازاریابی اینفلوئنسر”  نامیده می‌شود، به سرعت در حال رشد در حوزه بازاریابی رسانه های اجتماعی است.  شرکت‌ها تقریباً درهر صنعت مبتنی بر محصول تحت‌تاثیر این نوع اختلال دیجیتال قرار گرفته‌اند و استراتژی‌های خود را برای حفظ رقابتی خود تطبیق می‌دهند.

با توجه به بررسی اخیر بازاریابان، بازاریابی تاثیرگذار یا اینلوئنسری سریع‌ترین روش دستیابی به افزایش مشتریان آنلاین است، و هزینه کردن روی این نوع تبلیغات به رشد سریع خود ادامه می‌دهد.

دسته بندی های مختلف در اینفلوئنسر مارکتینگ

الف) براساس موضوع و حوزه‌ی تاثیرگذاری:

بازی، سبک زندگی، مد، آشپزی، پزشکی، آرایش، عکاسی حرفه‌ای و…

ب) براساس کانال انتشار:

اینستاگرام، تلگرام، توئیتر، آپارات، یوتیوب، بلاگ، لینکدین و…

پ) براساس دموگرافی مخاطبان:

توزیع جنسیت مخاطبان، توزیع سنی مخاطبان، موقعیت جغرافیایی مخاطبان و…

ت) براساس حجم مخاطبان:

اکثریت بازاریابان این دسته‌بندی را سه‌گانه در نظر می‌گیرند: کسانی که بالای ۱ میلیون دنبال‌کننده دارند، کسانی که بین ۲۰ هزار تا ۱ میلیون دنبال‌کننده دارند و کسانی که زیر ۲۰هزار دنبال‌کننده دارند.

دسته بندی ماکرو و میکرو اینفلوینسر

میکرو اینفلوئنسر افرادی هستند که کمتر از ۱۰هزار نفر دنبال کننده دارد اما می توانند اثرات بالقوه ای بر روی افراد یا بازار هدف خاص داشته باشند .

ماکرو اینفلوئنسر ها بیش از ۱۰ هزار دنبال کننده دارند  که توسط افراد بسیاری شناخته شده هستند و ممکن است افرادی مشهور باشند .هر دو نوع این اینفلوئنسر ها به بازاریابان در افزایش معیار های بازاریابی نظیر آگاهی از برند ، وفاداری ، مشارکت و در برخی موارد بر رفتار های خرید مشتریان می توانند تاثیر بگذارند .

میکرو اینفلوئنسر ها برای شرکت هایی مناسب هستند که بودجه بازاریابی کمی دارند و یا با بازار هدف کوچکتری یا یک موقعیت جغرافیایی خاص را در نظر دارند .در حالیکه ماکرو اینفلوئنسر ها مناسب شرکت های هستند که بودجه بیشتری را می توانند به بازاریابی رسانه ای اجتماعی اختصاص دهند و به مخاطبان بیشتری که اغلب داخلی یا خارجی هستند دست یابند.

صدف بیوتی بلاگر ایرانی

صدف بیوتی را میتوان یکی از بهترین بیوتی بلاگر ها و اینفلوئنسرها نامید که در اینستاگرام و یوتیوب با ۲.۳ میلیون دنبال کننده به آموزش و معرفی محصولات آرایشی می پردازد.

صدف بیوتی بلاگر

برندهای مشهوری چونHuda Beauty، Laura Mercier، Lancome، Tarte Cosmetics و بسیاری دیگر، بهترین و جدیدترین محصولات خود را برای صدف ارسال و از این اینفلوئنسر برای تبلیغات برند خود استفاده نموده اند. همینطور شرکتهای ایرانی چون روژا و لوناتو و … نیز برای بازایابی تاثیرگذار خود از این اینفلوئنسر برای تبلیغ  و معرفی محصولات خود استفاده نموده اند.

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.