فیروز نادری، پروفسور ایرانی-آمریکایی، دانشمند سابق سازمان ناسا

اشتراک گذاری

پروفسور فیروز نادری باعث افتخار ما ایرانی ها در ۵ فروردین سال ۱۳۲۵ در شیراز بدنیا آمد و بعد از اتمام دوره متوسطه در ایران به آمریکا مهاجرت کرد. او در مقطع لیسانس رشته مهندسی برق در دانشگاه آیووا و فوق لیسانس و دکترا در سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تحصیل کرده است. نادری بعد از اتمام تحصیل در سال ۱۹۷۹ به JPL (آزمایشگاه پیشرانه جت) پیوست.

فیروز نادری

فیروز نادری کیست؟

دانشمند و مهندس ایرانی-آمریکایی فیروز نادری که به صورت چشمگیری در زمینه‌ی اکتشاف فضا، موفقیت‌های قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. فیروز نادری در تاریخ ۲۵ آوریل ۱۹۴۶ در شیراز، ایران متولد شد و پس از اتمام تحصیلات متوسطه خود در ایران، در سال ۱۹۶۴ به ایالات متحده آمریکا رفت تا ابتدا تحصیلات کالج و سپس در دانشگاه جنوبی کالیفرنیا تحصیلات تکمیلی خود را ادامه دهد.

تحصیلات فیروز نادری

نادری پس از اخذ مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی برق از USC در سال ۱۹۶۹، کار خود را به عنوان دانشمند در آزمایشگاه رانش جت (JPL) در پاسادنا، کالیفرنیا، که توسط موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) برای ناسا اداره می‌شود، آغاز کرد. نادری در طول ۳۶ سال زندگی حرفه‌ای خود در JPL، سمت‌های رهبری مختلفی داشت و نقش کلیدی در بسیاری از پیشگامانه‌ترین مأموریت‌های فضایی ناسا داشت.

دستاوردهای فیروزنادری

یکی از برجسته ترین دستاوردهای نادری رهبری برنامه اکتشاف مریخ در JPL ناسا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ بود. در این مدت، او بر پرتاب موفقیت آمیز چندین مأموریت مریخ از جمله Mars Odyssey، Mars Express و مریخ نوردهای دوقلوی Spirit نظارت داشت. و فرصت. این ماموریت ها منجر به اکتشافات علمی و پیشرفت های متعددی در درک ما از سیاره سرخ شد.

نادری علاوه بر کار بر روی برنامه اکتشاف مریخ، در ماموریت های فضایی قابل توجه دیگری نیز شرکت داشت، از جمله ماموریت وویجر برای کاوش در منظومه شمسی بیرونی و ماموریت گالیله برای مطالعه مشتری و قمرهای آن. او همچنین در توسعه شبکه فضایی عمیق ناسا، که یک سیستم جهانی از آنتن های رادیویی است که برای ارتباط با فضاپیماها استفاده می شود، نقش داشت.

بازنشستگی فیروزنادری

نادری در سال ۲۰۰۴ از JPL ناسا بازنشسته شد، اما همچنان یک صدای فعال در جامعه فضایی است. او سخنرانی ها و ارائه های متعددی در مورد اکتشافات فضایی داشته است و در هیئت ها و کمیته های مشاوره ای مختلف برای ناسا و سازمان های دیگر خدمت کرده است. او همچنین جوایز و افتخارات متعددی را در طول زندگی حرفه‌ای خود دریافت کرده است، از جمله مدال خدمات ممتاز ناسا، بالاترین افتخاری که توسط آژانس اعطا می‌شود.

نادری علاوه بر موفقیت‌های حرفه‌ای‌اش، به خاطر حمایت از آموزش علم و اطلاع‌رسانی نیز شهرت دارد. او حامی جدی برنامه‌هایی بوده است که هدفشان الهام بخشیدن به نسل بعدی دانشمندان و مهندسان، به‌ویژه آنهایی که از جوامع کم‌نماینده هستند، بوده است.

به طور کلی، مشارکت فیروز نادری در اکتشافات فضایی قابل توجه و گسترده بوده است. رهبری و چشم انداز او به شکل گیری برنامه مریخ ناسا کمک کرده و درک ما از منظومه شمسی و فراتر از آن را ارتقا داده است.

مسئولیت های فیروز نادری در ناسا

مسئولیت های پروفسور فیروز نادری در JPL در حوزه مهندسی سیستم، توسعه فناوری و مدیریت برنامه و پروژه برای سیستم های ارتباطی ماهواره ای، رصدخانه های سنجش از دور زمین، رصدخانه های اختر فیزیکی و سیاره ای است.

پروفسور نادری در سال ۱۳۷۹ در وضعیتی که چند مأموریت در سازمان فضایی ناسا در پرتاب فضاپیما به سوی مریخ با شکست مواجه شده بود، به مدیریت برنامه‌های اکتشافات مریخ منصوب شد و توانست ۳ مأموریت مهم پرتاب دو کاوشگر مریخ نورد «روح» و «فرصت» را با موفقیت به انجام رساند. ناسا در سال ۲۰۱۶ به افتخار تلاش‌های پروفسور نادری سیارک ۱۹۸۹-EL1 را به افتخار وی “نادری-۵۵۱۵” نام‌گذاری کرد.

جوایز و افتخارات فیروز نادری

پروفسور نادری بالاترین نشان ناسا، مدال خدمات برجسته، را دریافت کرده است، به عنوان فرد موثر ایالات متحده آمریکا انتخاب شده است، جایزه لیبرال را در ۲۰۱۴ دریافت کرده است، نشان افتخار الیس آیلند را در سال ۲۰۰۵ به سینه زده است و به عنوان یکی از رهبران برجسته تاریخ ناسا برگزیده شده است.

دریافت جایزه اسکار ۲۰۱۷

با انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و اجرای قانون منع ورود ایرانیان به خاک آمریکا، اصغر فرهادی نامزد دریافت اسکار برای فیلم فروشنده از حضور در مراسم اسکار ۲۰۱۷ امتنا کرد ولی در عوض انوشه انصاری و فیروز نادری دوتن از افتخارات ایران به نمایندگی از وی اسکار بهترین فیلم خارجی را دریافت کردند.

فیروز نادری و انوشه انصاری

پروفسور فیروز نادری در حال حاضر بعنوان مشاور، مربی، سخنگوی عمومی و فعال حقوق بشر فعالیت میکند.

https://twitter.com/Firouz_Naderi

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال دیدگاه به معنی این است که شما ابتدا قوانین ارسال دیدگاه را مطالعه کرده‌اید و با آن موافق هستید.