فیروز نادری-پروفسور ایرانی-آمریکایی، دانشمند سابق سازمان ناسا
پروفسور فیروز نادری باعث افتخار ما ایرانی ها در ۵ فروردین سال ۱۳۲۵ در شیراز بدنیا آمد و بعد از اتمام دوره متوسطه در ایران به آمریکا مهاجرت کرد. او در مقطع لیسانس رشته مهندسی برق در دانشگاه آیووا و فوق لیسانس و دکترا در سالهای ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی تحصیل کرده است. نادری بعد از اتمام تحصیل در سال ۱۹۷۹ به JPL (آزمایشگاه پیشرانه جت) پیوست.

مسئولیت های فیروز نادری در ناسا
مسئولیت های پروفسور فیروز نادری در JPL در حوزه مهندسی سیستم، توسعه فناوری و مدیریت برنامه و پروژه برای سیستم های ارتباطی ماهواره ای، رصدخانه های سنجش از دور زمین، رصدخانه های اختر فیزیکی و سیاره ای است.
پروفسور نادری در سال ۱۳۷۹ در وضعیتی که چند مأموریت در سازمان فضایی ناسا در پرتاب فضاپیما به سوی مریخ با شکست مواجه شده بود، به مدیریت برنامههای اکتشافات مریخ منصوب شد و توانست ۳ مأموریت مهم پرتاب دو کاوشگر مریخ نورد «روح» و «فرصت» را با موفقیت به انجام رساند. ناسا در سال ۲۰۱۶ به افتخار تلاشهای پروفسور نادری سیارک ۱۹۸۹-EL1 را به افتخار وی “نادری-۵۵۱۵” نامگذاری کرد.
جوایز و افتخارات فیروز نادری
پروفسور نادری بالاترین نشان ناسا، مدال خدمات برجسته، را دریافت کرده است، به عنوان فرد موثر ایالات متحده آمریکا انتخاب شده است، جایزه لیبرال را در ۲۰۱۴ دریافت کرده است، نشان افتخار الیس آیلند را در سال ۲۰۰۵ به سینه زده است و به عنوان یکی از رهبران برجسته تاریخ ناسا برگزیده شده است.
دریافت جایزه اسکار ۲۰۱۷
با انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا و اجرای قانون منع ورود ایرانیان به خاک آمریکا، اصغر فرهادی نامزد دریافت اسکار برای فیلم فروشنده از حضور در مراسم اسکار ۲۰۱۷ امتنا کرد ولی در عوض انوشه انصاری و فیروز نادری دوتن از افتخارات ایران به نمایندگی از وی اسکار بهترین فیلم خارجی را دریافت کردند.

پروفسور فیروز نادری در حال حاضر بعنوان مشاور، مربی، سخنگوی عمومی و فعال حقوق بشر فعالیت میکند.
https://twitter.com/Firouz_Naderi
دیدگاه ها